Opstart

Laatst hebben wij al een kleine onthulling gedaan van een uniek en project. Dit is het eerste exemplaar in Europa. Met trots presenteren we u dan ook de eerste beelden dat de carrousel in werking is. Afgelopen maandag zijn de eerste geiten gemolken. We hebben de veehouder tijdens de opstart zorgvuldig begeleid, om een goede opstart te genereren voor veehouder en geiten.

Werking

De geiten lopen via een oploopbrug naar de inlooppoort van de carrousel, van daaruit stappen ze op de carrousel waar ze een portie brok ter beschikking krijgen en vergrendeld worden. Vervolgens draait de carrousel richting de melker, voordat de geit bij de melker is opent automatisch het geavanceerde luik waardoor de melkbekers beschikbaar komen onder het uier van de geit en heel snel en efficiënt aangesloten kunnen worden. Het platform is zo ontworpen dat melker en de geiten optimaal comfort hebben.

Melken

De geit wordt met uiterste precisie gemolken met de speciaal ontworpen melktechniek voor geiten van DeLaval, als de geit is uitgemolken zal het vacuüm van de melkbekers afgaan en zullen de melkbekers van zichzelf naar de start positie zakken gevolgd door het sluiten van de luiken. Hierdoor heeft de geit vrije bewegingsruimte en tijd om de brok op te eten.

Tot slot

Zodra de geit aan het einde van de carrousel is kan de melker dmv een camera zien of de geiten goed gemolken zijn. Op dat moment zal de vergrendeling open gaan en kan de geit de carrousel verlaten.

Filmpje!

Binnenkort zal er een filmpje online gezet worden van begin tot eind, houdt daarom onze site goed in de gaten.