VMS bestaat 20 jaar!
In 1997 werd het eerste Vrijwillig Melk Systeem geïntroduceerd in Zweden. Snel daarna werd de eerste VMS melkrobot geïnstalleerd in Nederland. In de jaren erna is het aantal bedrijven dat wereldwijd met een VMS melkt gestaag gegroeid. Dagelijks worden er meer dan een miljoen koeien gemolken door een VMS melkrobot.
DeLaval wil dit jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom worden samen met dealers en klanten verschillende open dagen georganiseerd. In de regio van de Kruyf Melk- en Stalinrichting wordt een open middag gehouden op:
donderdag 6 juli aan de Hunnenweg 17 in Voorthuizen
Deze middag staat in het teken van Robot en Weiden. Weidegang in combinatie met automatisch melken is een uitdaging, maar is zéker mogelijk. Onze Herd Management Adviseurs (HMA’ers) kunnen u helpen om de omschakeling naar weidegang soepel te laten verlopen. Zaken als: hoe stel ik de weidepoort juist in, hoe ga ik om met melkpermissie, maar ook het dagelijks invullen van uw activiteiten, komen hierbij aan de orde.
Als u DeLaval VMS™ nog niet eerder in actie hebt gezien, moet u dit jaar beslist uw kans grijpen. Tegelijk is er voor de gebruikers ruimte om ervaringen uit te wisselen met betrekking tot VMS en weidegang.
Chronologie van de melkrobot
1997: Het vrijwillig melksysteem wordt opnieuw ontworpen door DeLaval
1998: Eerste DeLaval VMS™. Geïnstalleerd op vijf familiebedrijven in Zweden
2000: Eerste DeLaval VMS™ met echt kwartiermelken
2001: Bestelling van het 100e DeLaval VMS™-station
2005: Inbedrijfstelling van het 1000e VMS op een bedrijf in Nederland
2005: Eerste DeLaval VMS™ met celgetalmeetgegevens via het unieke automatische OCC™-systeem
2006: Installatie van eerste DeLaval VMS™ met Herd Navigator™
2010: DeLaval AMR™, lancering van ’s werelds eerste volautomatische draaimelkstal met echt kwartiermelken
2015: DeLaval VMS™ is uitgegroeid tot een compleet systeem dat veel meer omvat dan een melkrobot. Er wordt een nieuw model met BCS-camera geïntroduceerd
2017: DeLaval viert 20 jaar EXPERTISE in automatische melksystemen met bijna 15.000 referenties.